En l’actualitat 68,5 milions de persones s’han vist obligades a abandonar les seues llars i, com veiem cada dia, moltes d’elles perden la seua vida a les portes d’Europa. Aquesta crisi que estem presenciant a nivell global requereix que les ciutats, les institucions i el conjunt de la societat civil ens mobilitzem davant aquesta situación.

Els valencians i valencianes tenim el privilegi de comptar amb una festa tradicional i cultural com les Falles que utilitza crítica i la sàtira, per reflexar la realitat des d’una perspectiva diferent. Tenint en compte aquest context, el premi pretén donar reconeixement a la falla que a través del seu monument o d’un ninot en particular evidencíe, de millor manera, la situació de les persones refugiades.

Inscriu la teua falla fins el 8 de març, amb el formulari que trobaràs a www.lanostraciutatelteurefugi.com enviant-lo a info@lanostraciutatelteurefugi.com

 

SI VOLS PARTICIPAR, ACÍ TENS LA CONVOCATÒRIA  DEL PREMI  FALLER

“La nostra ciutat, el teu refugi»:

“A la falla que millor evidencie la tragèdia humanitària de les persones refugiades i genere consciència social sobre la necessitat d’acollir a aquestes persones”

Qui som?

“La nostra ciutat, el teu refugi” és una iniciativa que llança la ciutat de València per donar resposta a les necessitats de les persones refugiades. El projecte el desenvolupen les tres organitzacions de referència en l’atenció i acollida a persones refugiades a Espanya: CEAR, Creu Roja i Accem. Compta amb el suport i la col·laboració de la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració de l’Ajuntament de València, que finança i fa possible l’engegada del programa.

 

L’eix de sensibilització i mediació va dirigit a la societat receptora: entitats privades -empreses, entitats bancàries, agents immobiliaris, societat civil – administració pública, col·legis professionals, centres educatius, associacions veïnals, culturals i esportives. En ell es desenvolupen activitats dirigides a donar a conèixer la situació de les persones refugiades, les particularitats del seua acollida, així com les dificultats amb les qual es troben en la seua integració.

En què consisteix el premi “La nostra ciutat, el teu refugi”?

Les falles són una tradició que des de sempre ha enaltit els valors i la llibertat d’expressió dels valencians i valencianes, mitjançant la crítica i la sàtira aquestes permeten transmetre missatges i denúncies d’una manera creativa i cultural que integra a la societat.

Aquest és el quart any que presentem el premi “La nostra ciutat, el teu refugi”, sent en la primera convocatòria la guanyadora la Falla Santa, María Micaela – Martín l’Humà; a la segona convocatòria la Falla Visitación Orihuela; i a la tercera la Falla Pintor Stolz – Burgos.

A l’actualitat 68,5 milions de persones s’han vist obligades a abandonar les seues llars i, com veiem cada dia, moltes d’elles perden la seua vida a les portes d’Europa. Aquesta crisi humanitària que estem presenciant a nivell global requereix que les ciutats, les institucions i el conjunt de la societat civil ens mobilitzem davant aquesta realitat.

El premi “La nostra ciutat, el teu refugi” pretén donar visibilitat a aquest repte i veu les Falles com un moviment tradicional i cultural de reivindicació social mitjançant la crítica i la sàtira, que constitueix un exemple perfecte de com la societat i la ciutadania de València expressen lliurement les seues opinions i la visió del que els afecta i d’allò que s’ha de canviar.

El premi “La nostra ciutat, el teu refugi” dona un reconeixement especial a la falla que a través del seu monument o d’un ninot en particular evidencie, de millor manera, la situació de les persones refugiades. D’aquesta manera s’han establert els següents requisits:

Condicions: Es podran presentar totes les falles de qualsevol categoria o secció, amb absoluta llibertat en el seu plantejament i realització.

El jurat estarà format per persones refugiades i membres de les entitats. Es valorarà que el monument tracte la situació de les persones refugiades de manera respectuosa i promoga la crítica i el debat sobre la necessitat d’un canvi.

Termini d’admissió: El termini d’admissió dels projectes és fins al divendres 8 de març de 2019. Les inscripcions es realitzen enviant la fitxa d’inscripció al correu electrònic: info@lanostraciutatelteurefugi.com

Premi: Estendard del Premi “La nostra ciutat el teu refugi”, el qual donarà distinció a la falla per denunciar aquesta injusta situació. A més, tindrà un reconeixement per part de les organitzacions que conformen el projecte “La nostra ciutat, el teu refugi” públicament a través de les seues xarxes socials i mitjans de comunicació.

 

Contacte con nosotros

Contacte con nosotros a través del siguiente formulario. ¡Muchas gracias!

Not readable? Change text. captcha txt